امروزه راه اندازی تالار عروسی در مقایسه با گذشته با چالش های بیشتری به همراه است. زیرا علاقمندان به فعالیت در این کسب و کار نیز همانند همه مردم دچار مشکلات ناشی از تورم هستند. به همین دلیل بر اساس بودجه ای که در دست دارند، نمی توانند به راحتی هزینه های مورد نیاز برای این منظور را مدیریت کند.
به عبارت دیگر هر روزه قیمت تمامی تجهیزات و پیش نیازهای لازم برای راه اندازی تالار عروسی نسبت به قبل افزایش پیدا می کند. از طرف دیگر ساخت تالار عروسی و راه اندازی آن نیاز به زمان و هزینه بالایی دارد. متاسفانه اقتصاد کشور ایران بسیار بی ثبات است.
به همین دلیل برای راه اندازی تالار نمی توان به برنامه های مالی از پیش تعیین شده اکتفا کرد. در ادامه صفر تا صد راه اندازی تالار عروسی 2023 بررسی خواهد شد.
راه اندازی تالار پذیرایی طی مراحل مختلفی انجام می شود که این مراحل به شرح زیر هستند.
تمامی کسانی که قصد راه اندازی تالار عروسی دارند، باید در اولین گام اقدام به اخذ مجوز کنند. بنابراین یکی از پیش نیازهای مهم و اولیه راه اندازی تالار دریافت پروانه کسب یا مجوز قانونی از مراجع صالح است.
مرجع قانونی برای کسب جواز کسب اتحادیه صنف تالارهای پذیرایی است. بنابراین متقاضیان در اولین گام ابتدا باید به این مرجع مراجعه کرده و جواز کسب خود را دریافت کنند. ناگفته نماند که فعالیت آن دسته از افرادی که بدون دریافت پروانه کسب اقدام به راه اندازی تالار کرده اند، غیرقانونی است.
بنابراین به محض آنکه ماموران قانون از این اقدام آنها مطلع شوند، فعالیت آنها را متوقف خواهند کرد. ناگفته نماند که صاحبان تالار با دریافت جواز کسب از حمایت اتحادیه نیز بهره مند می شوند.
دیگر پیش نیاز لازم جهت راه اندازی تالار پذیرایی تهیه یک مکان مناسب برای این منظور است. بطور کلی تاسیس یک تالار پذیرایی با ظرفیت ۷۰۰ الی ۸۰۰ میهمان حداقل یک سالن ۱۲۰۰ متری نیاز دارد. بنابراین همه علاقمندان به فعالیت در این حرفه حتما باید به فکر تهیه یک مکان مناسب بر اساس ظرفیت مد نظر خود باشند.
امروزه خرید و یا حتی رهن و اجاره یک مکان مناسب برای راه اندازی تالار هزینه زیادی می خواهد. به همین دلیل بسیاری از علاقمندان به فعالیت در این حوزه قدرت خرید فضای مناسب را ندارند. از این رو ترجیح می دهند، سالن مورد نظر خود را از طریق رهن و اجاره آماده کنند.
ناگفته نماند که برای تهیه فضای مناسب جهت راه اندازی تالار به یک سالن ۱۲۰۰ الی ۳۰۰۰ متری نیاز است. همچنین سالن مد نظر برای این منظور باید از لوله کشی شهری، آب، برق و گاز شهری برخوردار باشد.
در سومین گام باید تمامی تجهیزات لازم برای راه اندازی تالار را تهیه کرد. مردم برای پذیرایی بهتر و مطلوب تر از میهمانان خود ترجیح می دهند که جشن های خود را در تالار برگزار کنند. به همین دلیل یک تالار پذیرایی برای رفع درخواست مشتریان خود و پذیرایی ایده آل از میهمانان باید تجهیزات مناسبی را در اختیار داشته باشد.
به عبارت دیگر تالار پذیرایی به تجهیزات مختلفی نیاز دارد. مهمترین تجهیزات برای راه اندازی تالار شامل میز، صندلی، ظرف و ظروف پذیرایی، اکسسوری تالار، ظرف و ظروف آشپزخانه تالار، جایگاه عقد، جایگاه عروس و داماد، تزیینات مورد نیاز برای تزیین تالار و غیره هستند.
جهت محاسبه هزینه مورد نیاز برای تهبه تمامی وسایل و تجهیزات آشپزخانه و همچنین سالن پذیرایی تالار باید لیست وسایل را آماده کرد. سپس بر اساس بودجه در نظر گرفته شده برای این منظور، اقدام به خرید کرد.
ناگفته نماند که در بین تجهیزات تالار، تهیه میز و صندلی اهمیت زیادی دارد.
حتی می توان گفت که یکی از پرهزینه ترین تجهیزات تالار نیز میز و صندلی است. به طور کلی برای برخورداری از یک تالار پذیرایی مشتری پسند و همچنین زیبا باید در خرید میز و صندلی تالار دقت و حساسیت بیشتری به خرج داد.
البته میز و صندلی تالار باید با توجه به دکوراسیون داخلی تالار انتخاب شود. همچنین میز و صندلی ها باید کاملاً یکدست باشند. زیرا در غیر این صورت دکوراسیون داخلی تالار به شدت دچار تضاد می شود.
در حالت کلی و همچنین در ایده آل ترین شکل ممکن باید برای تالار پذیرایی دو نوع مختلف میز و صندلی تهیه کرد. زیرا در این صورت می توان بر اساس شرایط و ماهیت جشن و مراسمات مختلف میز و صندلی مناسبی را در اختیار داشت. البته این مورد بیشتر به کسانی پیشنهاد می شود که از نظر مادی دچار محدودیت نیستند. زیرا تهیه دو مدل مختلف میز و صندلی هزینه زیادی را روی دست مدیر تالار می گذارد.
برای ارائه خدمات به میهمانان به نیرو و خدمتکار نیاز است. بنابراین یکی دیگر از مراحل راه اندازی تالار پذیرایی استخدام نیرو و خدمتکار است. از آنجایی که حقوق خدمه تالار به صورت روز مزد حساب می شود، باید گفت که هزینه های مورد نیاز برای این منظور ثابت هستند.
جهت ارائه خدمات مطلوب به مشتریان و همچنین پذیرایی بهینه از میهمانان باید از نیروهای آشپزخانه ماهر کمک گرفت. استخدام نیروی کافی برای این منظور اهمیت زیادی دارد. زیرا در صورتی که نیروی خدمه تالار کمتر از حد معمول باشد، میهمانان آنچنان که انتظار دارند پذیرایی نمی شوند.
برای استخدام نیروهای آشپزخانه و خدماتی باید متراژ سالن پذیرایی و همچنین تعداد میهمانان را در نظر گرفت. به طور کلی برای پذیرایی از هر ۷۰ مهمان یک خدمتکار لازم است.
به طور کلی دارندگان تالار عروسی از درآمد خوب و مطلوبی برخوردار هستند. بنابراین با صرف هزینه برای این کسب و کار می توان برای خود یک حرفه پردرآمد ایجاد کرد. البته ناگفته نماند که مدیریت درست اهمیت بسیار زیادی دارد.
به عبارت دیگر از لحظه شروع به تاسیس تا بهره برداری از تالار باید تمامی هزینه ها به بهترین شکل مدیریت شوند. از این رو می توان مطمئن شد که تمامی هزینه های صرف شده برای تالار پذیرایی را در همان سال های ابتدایی به دست آورد.
البته عرضه خدمات مطلوب و همچنین ارائه خدمات اضافه علاوه بر خدمات اولیه، برای جذب مشتری اهمیت زیادی دارد. در برخی از تالارهای پذیرایی، با استفاده از یک سری تدابیر هوشمندانه فضاهای مناسبی برای عکاسی فراهم است.
از این رو این ویژگی مشتریان را بیشتر به رزرو آن تالار ترغیب می کند. یا در برخی موارد نیز در ورودی تالار یک آبنمای زیبا تعبیه می شود. این ویژگی نیز مطمئنا در جذب مشتری تاثیر بسزایی دارد. همچنین آن دسته از تالارهایی که مجهز به پارکینگ مسقف هستند، شانس بیشتری برای جذب مشتری و درآمد بالا دارد.